Eğer mevcut bir çalışan ise şirket kanalları aracılığıyla ilgili İK görevlisinin direk olarak irtibata geçmesi yerinde olur.
Mevcut çalışanlar için genelde konu kolay çözülebilir, silinmesi gereken bir içerik varsa silinebilir.
Mevcut çalışan eğer yaşadığı bir sorundan dolayı şikayet içerikli bir paylaşımda bulunmuşsa, haklı bir şikayet ise öne şikayetin giderilmesine çalışılmalı.
Çalışan üzerinde zorlayıcı herhangi bir tutumda bulunulmamalı zira anonim şekilde ilgili ya da benzer olumsuz içerikler tekrar paylaşılabilir ve bu takip edilemez / daha hızlı yayılabilir.
Eğer kriz eski bir çalışanla ilgiliyse İK yöneticileri ya da eski yöneticisinin (kötü ayrılmadığını varsayarak) kendisiyle iyi niyet çerçevesinde bağlantıya geçmesi gerekebilir.
En hızlı bağlantı şekli olarak direk olayın gerçekleştiği SM kanalından özel mesaj şeklinde dönüş yapılabilir.
Eğer mesaj / eposta ile çözüm olamayacaksa görüşme talep edilebilir.
Eğer çalışan şu ya da bu şekilde sürece olumlu yaklaşmıyorsa iç denetim mekanizmaları devreye aktarılabilir.
Çok nadir durumda mevcut çalışanla ilgili hukuksal takip ya da işten çıkarma gibi durumlara karşı da hazırlıklı olmak gerekebilir.

I’m founder and director of The Digital Agency; a certified Google Partner and Shopify Partner digital marketing agency operating in London and Istanbul. The Digital Agency has a solid track record of delivering high growth in eCommerce, Facebook & Google advertising, social media communication, search engine optimization, eCommerce and website production through 16 years of experience with 140 brands in 500 projects. Visit The Digital Agency here