SORU: Facebookta başarılı olmak için en önemli kriter etkileşim değil mi? Sonrasında da erişim geliyor. Erişim benim paylaştığım postu görenler, etkileşim ise postta tıklama değil mi?

CEVAP: Erişim postu görenler, etkileşim ise bir şekilde tıklayanlar, evet.

Facebook’ ta başarılı olma kriteri tamamen markanın iletişim amacına göre değişiyor. Eğer yeni bir marka isek marka bilinirliği / awareness üzerine gitmek için erişimi önceliklendirmemiz gerekiyor. Yani bizi ne kadar çok insan görürse o kadar iyi.

Bilinirliği belirli seviyede markalar için ise marka bağlılığı, penetrasyon / ever trial gibi amaçlar için ise etkileşim daha öncelikli. İnsanlar X markasını duymuşlar ama onunla etkileşime geçerek ürünü satın alma ihtimalini artırıyorar.

Burada farklı yollar da olabilir. Örneğin X bilinen bir markamız altında yeni bir ürün çıkardık. Bu yeni ürünü en kısa sürede en çok kişi tarafından bilinir hale getirmek istiyoruz. Burada da erişim reklam modeli ile ilerlememiz gerekir.

I’m Burak

I’m founder and director of The Digital Agency; a certified Google Partner and Shopify Partner digital marketing agency operating in London and Istanbul. The Digital Agency has a solid track record of delivering high growth in eCommerce, Facebook & Google advertising, social media communication, search engine optimization, eCommerce and website production through 16 years of experience with 140 brands in 500 projects. Visit The Digital Agency here